Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

З Першого національного звільняються журналісти через замовчування Євромайдану

06 грудня 2013, 18:25

Написати коментар 2      Версія для друку 

З Першого національного каналу через незгоду з редакційною політикою звільняються двоє журналістів через викривлене висвітлення розгону Євромайдану.

Про це повідомляє «Телекритика».

Так з каналу пішли спеціальний кореспондент ТВО інформаційно-аналітичних програм Ігор Меделян і кореспондент цього ж ТВО Сергій Лефтер.

Зокрема, Сергій Лефтер звільнився вчора, 5 грудня. «Звільнився з новин Першого національного через незгоду з інформаційною політикою каналу. Остання крапля - неадекватне, необ'єктивне та упереджене висвітлення євромайдану, зокрема розгону «Беркутом» людей 30 листопада», - пояснив пан Лефтер своє рішення.

Ігор Меделян з 5 грудня перебуває у відпустці з подальшим звільненням.

«Я звільняюсь, бо не згоден з редакційною політикою каналу. Рішення залишити НТКУ назріло після подій 30 листопада, коли відбулося побиття протестувальників на Майдані Незалежності в Києві. Ефір новин на»Першому» у той день став останньою краплею», - зазначив журналіст.

«Я поважаю свій колектив, але вважаю, що не маю морального права брати участь у створенні таких новин», - додав він.

Пан Меделян каже, що розуміє, що НТКУ повністю залежить від держави, в тому числі і фінансово, і це відображається на редакційній політиці каналу.

«Я і декілька моїх колег спробували змінити підходи до подання інформації. У понеділок, 2 грудня, відбулися збори колективу новин. Втім, все залишилось без змін. Далі дискусій у колективі не пішли», - розповів він.

Чекати кардинальних зрушень ані в загальній концепції каналу, ані в редакційній політиці новин він перспективи не бачить.

За інформацією джерел видання, після зборів колективу 2 грудня керівництво пообіцяло давати в новинах більше балансу й дотримуватися стандартів, однак поліпшення редакційної політики не відбулося.

Відтак, ще декілька журналістів Першого національного розглядають можливість звільнитися.

Борис 06.12.2013, 19:24
Глибока повага таким людям! Хай вам Бог допомагає!
Егор (194 округ) 06.12.2013, 19:20
Если мотив правдив - респект и уважение!!!
ОСТАННІ В РОЗДІЛІ
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ВАЖЛИВО
ОБГОВОРЕННЯ
ПО ТЕМІ

ПОПУЛЯРНІ
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.