Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

Український фільм про Майдан отримав приз на кінофестивалі в Лейпцигу



04 листопада 2014, 11:09
ZN.ua



Написати коментар 0
Версія для друку 

Кінофільм "Все палає" українців Олександра Течинського, Олексія Солодунова та Дмитра Стойкова отримав спеціальну нагороду на Міжнародному кінофестивалі документального кіно та анімації DOK Leipzig.

Німецька телекомпанія Mitteldeutscher Rundfunk нагородила українців трьома тисячами євро як авторів видатного східноєвропейського фільму.

"Камери супроводжували людей на Майдану протягом місяців - по обидві сторони площі. Фільм - переконливий, послідовний і завжди в центрі подій. Пліч-о-пліч з протагоністами. Жорсткий і позбавлений омани", - йдеться у заяві журі, розміщеній на Facebook-сторінці фільму.

Переможцями кінофестивалю, що тривав з 27 жовтня до 2 листопада, став фільм "Правила гри" французьких режисерів Клодін Борі та Патріса Шаньяра, повідомляє у неділю, 2 листопада, агенція dpa. Його автори отримали "Золотого голуба" та 10 тисяч євро. У стрічці-переможниці йдеться про спроби трьох молодих французів знайти роботу за допомогою консалтингової фірми.

У номінації "німецький повнометражний документальний фільм" перемогу здобула стрічка "Ефект доміно" польських режисерів Ельвіри Невери та Петра Росоловського, які мешкають у Німеччині. Вона розповідає про абхазького міністра та російську оперну співачку, які живуть в Абхазії під час війни. Кращим анімаційним фільмом журі визнало шведську стрічку "Мертвонароджений" Аси Сандзен. Кращим міжнародним короткометражним документальний фільмом став "Ескорт" нідерландського режисера Ґідо Гендрікса, кращим анімаційним документальним фільмом - "Біла смерть" чилійця Роберто Колліо.

Загалом на фестивалі у п'яти конкурсних категоріях змагались 46 документальних стрічок та 34 анімаційні фільми. Загалом на фестивалі було продемонстровано 368 фільмів з 62 країн.

Переглянути всі 0      Написати коментар
ПО ТЕМІ

ПОПУЛЯРНІ
ОСТАННІ НОВИНИ
У Полтаві помер депутат від "Народного фронту" - 10:46
Долю виборів у Бердичеві вирішить Адміністративний суд - 10:31
У Кременчуці викрали активіста "Правого сектора" – ЗМІ - 09:36
"Самопоміч" заявляє про готовність не йти в уряд - 08:55
Звягільського визнали депутатом, і він відкриє перше засідання нової ВР - 17:07
ОСТАННI В РОЗДIЛI
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ОБГОВОРЕННЯ
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.