Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

Яценюк пообіцяв порушити питання про розширення повноважень Криму

14 березня 2014, 11:59

Написати коментар 0      Версія для друку 

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пообіцяв порушити питання про розширення повноважень Автономної Республіки Крим.

Про це глава Кабміну сказав на засідання Радбезу ООН в четвер ввечері.

"Крим був, є і буде невід'ємною частиною України. Ми ніколи не визнаємо жодного штучно спланованого референдуму. Ми проведемо загальнонаціональний діалог для розширення повноважень АР Крим в українському парламенті шляхом конституційних засобів і можливостей", - сказав Яценюк.

Він також пообіцяв захистити "кожну меншість в Україні", незалежно від віросповідання, мови тощо — кожного громадянина країни.

"Ми простягаємо руку Росії, а замість цього отримали ствол зброї. Ми і надалі вважаємо, що Росія готова вести переговори, готова врегулювати цей трагічний конфлікт не лише в наших двосторонніх відносинах, але й у всій Європі, за допомогою мирних засобів", - сказав Яценюк.

Він також пообіцяів зробити все "для миру та стабільності".

Окрім того, Яценюк підкреслив, що Україна стикнулася з військовою агресією країни-сусіда, яка є одним із п’яти постійних членів Ради Безпеки ООН.

"Ця агресія не має жодних причин і передумов. Це абсолютно неприпустимо у 21 столітті розв’язувати будь-які конфлікти з танками, артилерією та армією на території", - підкреслив він.

Прем'єр також закликав Росію вивести війська з Криму і "почати реальні розмови і переговори, аби подолати цей конфлікт", який, на його думку, "виходить поза межі регіону".

"Те, як діють наші російські партнери – і, переконаний, якщо ми почнемо реальні переговори з Росією, то вони зможуть стати справжніми партнерами, - підриває глобальну безпеку та програму ядерного роззброєння. Адже після цих дій буде дуже складно переконати будь-кого в світі не мати ядерної зброї",- наголосив Яценюк.

Він ще раз підкреслив, що українська влада абсолютно відкрита до переговорів: "Ми хочемо реальних переговорів. Ми не хочемо жодної військової агресії".

Українська правда

Переглянути всі 0      Написати коментар
ОСТАННІ В РОЗДІЛІ
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ВАЖЛИВО
ОБГОВОРЕННЯ
ПО ТЕМІ

ПОПУЛЯРНІ
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.