Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

Порошенко доручив Кабміну відмовитися від позаблокового статусу

25 вересня 2014, 12:13

Написати коментар 0      Версія для друку 

Президент Петро Порошенко доручив Кабінету міністрів розробити законопроект щодо відмови від позаблокового статусу України.

Указом від 24 вересня він увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 серпня цього року "Про невідкладні заходи щодо захисту України та зміцнення її обороноздатності".

Частина цього указу, як і рішення РНБО, – таємна.

Однак Рада нацбезпеки й оборони тоді вирішила вважати основним стратегічним напрямом діяльності – "забезпечення готовності сектору безпеки і оборони, економіки та суспільства до відбиття збройної агресії проти України".

Ним, зокрема, президенту пропонується звернутися у листопаді 2014 року з позачерговим посланням до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України у сфері нацбезпеки із визначенням нової Стратегії національної безпеки України.

Кабінет міністрів, за рішенням РНБО, має розробити та подати президенту законопроект про внесення змін до деяких законів щодо відмови України від здійснення політики позаблоковості – для внесення на розгляд Верховної Ради як невідкладного.

Також Кабмін має розробити та подати Порошенку проект "генеральних директив на переговори з Російською Федерацією".

Уряд також повинен поінформувати про стан переведення національної економіки на функціонування "в умовах особливого періоду".

Також Кабмін повинен "внести пропозиції щодо застосування спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) стосовно Російської Федерації".

Рішення РНБО передбачає доручення низці міністерств та Службі безпеки України.

Ним також визначено як пріоритет держави розвиток відносин стратегічного партнерства України з США, ЄС та НАТО. Зокрема, з Євросоюзом – на основі угоди про асоціацію, а зі Штатами – на основі хартії про стратегічне партнерство від 19 грудня 2008 року.

Розвиток відносин із НАТО має ґрунтуватися на основі Хартії про особливе партнерство між Україною та Організацією Північно-Атлантичного договору, підписаної 9 липня 1997 року, та Декларації про доповнення цієї Хартії, підписаної 21 серпня 2009 року.

Украънська правда

Переглянути всі 0      Написати коментар
ОСТАННІ В РОЗДІЛІ
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ВАЖЛИВО
ОБГОВОРЕННЯ
ПО ТЕМІ

ПОПУЛЯРНІ
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.