Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

В Україні катастрофічно падають продажі легкових авто



02 жовтня 2013, 07:47
Подробности



Написати коментар 2
Версія для друку 

Продажі нових легкових автомобілів в Україні у вересні 2013 року скоротилися більш ніж удвічі в порівнянні з серпнем, склавши 13 тисяч одиниць, повідомляє AUTO -Consulting.

«Таке падіння автопродажів стало наслідком введення утилізаційного збору (з 1 вересня), складнощів з реєстрацією автомобілів в МРЕВ і ажіотажем навколо авторинку напередодні 1 вересня», - наголошується в повідомленні групи.

У той же час, експерти констатують, що автоімпортери почали обережно розмитнювати автомобілі та сплачувати утилізаційний збір .

«Правда, за нашою інформацією, обсяг таких операцій поки незначний і зачіпає переважно невеликий сегмент автомобілів - більшість розмитнених авто після 1 вересня, коли набув чинності закон про утилізаційний збір, мають об'єм двигуна до 1 літра» , - інформує AUTO- Consulting.

У компанії пояснюють логіку дій імпортерів тим, що утилізаційний збір на такі авто складає 4 тисячі 730 гривень, а при можливій корекції закону можуть залишити єдину ставку 5,5 тисячі гривень (базова) для всіх категорій автомобілів.

«У цьому випадку імпортерам доведеться платити більше за авто з об'ємом двигуна до 1 літра, ніж при існуючому законодавстві», - йдеться в повідомленні.

Крім того, автомобілі з об'ємом двигуна до 1 літра не підпадають під дію спецмит, які зачіпають сегменти з об'ємом двигуна 1-1,5 літра і від 1,5 до 2,2 літра.

Фактично весь вересень авторинок працював на складських запасах авто, імпортованих до 1 вересня.

Анна 04.10.2013, 12:48
Извиняюсь, бензин по 15-20 гр./л.
Анна 04.10.2013, 12:45
А если цены на бензин поднять до 15029грн/л. и налоги еще раз втрое повысить, то продажи совсем упадут, да и на дорогах станет меньше авто. И плевать власти что народу и так тяжко, а люди не хотят покупать ведра с гайками под названием ДЭУ.
Переглянути всі 2      Написати коментар
ПО ТЕМІ
ДАІ може штрафувати водіїв за наклейки із символікою Євросоюзу, - ЗМІ
Стали відомі найпопулярніші марки авто серед українців

ПОПУЛЯРНІ
ОСТАННІ НОВИНИ
ДАІ може штрафувати водіїв за наклейки із символікою Євросоюзу, - ЗМІ - 07:39
«Металіст» не зміг переграти «Дніпро» та наздогнати «Динамо» в турнірній таблиці - 07:21
Документальний фільм про Pussy Riot став претендентом на «Оскар» - 06:57
Наступного сезону в Прем'єр-лізі залишається 16 команд - 06:39
Стали відомі найпопулярніші марки авто серед українців - 06:24
ОСТАННI В РОЗДIЛI
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ОБГОВОРЕННЯ
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ
Можно ли воспринимать «Евромайданчики» настолько серьезно, чтобы пытаться их «задушить»?
Олег Сало. «Антикризисный менеджер» для Львовщины
Черкасские выборы: «сообразили на троих»

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.