Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

Охоронець, який вижив, каже, що Мазурок і «караванський стрілок» - різні люди



01 жовтня 2013, 16:24
Дзеркало тижня



Написати коментар 0
Версія для друку 

Охоронець Павло Феденко, який єдиний вижив під час стрілянини в київському ТРЦ «Караван», підтвердив, що не впізнав в Ярославі Мазурку вбивцю. Феденко побоюється, що з головного свідка тепер перетворився на небажаного, оскільки його спогади не вписуються в офіційну версію правоохоронців.

Про це Феденко розповів в інтерв'ю програмі «Гроші».

За його словами, слідчі показували йому фотографії передбачуваного вбивці, однак він не впізнав не тільки труп, але і прижиттєві фото Мазурка, які йому давали на допиті.

«Мені показали фотографії. Я сказав, що це не він. Слідчий дав мені папірець. Я підписав і все», - розповів Феденко.

«На фотографіях не сильно було видно, що це він. Схожий. Схожість є, я згоден, але багато таких можна підібрати людей, які схожі», - розповідає далі Феденко.

За його словами, на показаних йому фотографіях Мазурок був «якийсь сивий», тоді як людина, яка вбила охоронців у Каравані, мала «темне густе волосся і була коротко стрижена».

«Я не впізнав його. І слідчому говорив: «А як бути з тим, що, якщо ця людина знову десь спливе? Як ви будете це пояснювати? .. Я не можу стверджувати, що саме Мазурок в мене стріляв. Я не можу стверджувати, що його поховали. Все дуже дивно, все заплутано», - сказав Феденко.

Зазначимо, раніше у МВС стверджували, що охоронець, який вижив, упізнав у Ярославі Мазурку «Караванського стрілка». Зокрема начальник Головного слідчого управління раніше заявляв, що охоронець упізнав Мазурка по фотографії, підтвердивши, що «труп Мазурка на опізнання не пред'являє, оскільки це не входило в план слідчих дій».

Через рік охоронець розповів, як усе відбувалося.

«Він ( вбивця - ред. ) вийшов, зупинився, і дивився на мене... Я підійшов, вибачився, привітався і запропонував пройти в кімнату. Він сам зупинився і дивився на мене, стояв, нікуди не йшов», - згадує екс-охоронець, який отримав дві важкі рани. Феденко зізнається: спочатку йому навіть не повірили, що такий спокійний клієнт може щось вкрасти. «У розмові ніяких там понтів не було, щоб він там вимагав щось. Є люди, які вкрали, виходять і починають нервувати. У нього нічого такого не було, він спокійно вийшов і так само пішов за мною», - додав він.

На думку Феденкова, людина, яка стріляла по ньому та іншим охоронцям, була майстерним вбивцею.

«Я не думаю, що звичайний будівельник, який кельмою стіни штукатурить, може так за ці долі секунди додуматися, що треба саме так вивернути руку і стріляти. Він нікуди не промазав, а саме точно «поклав» кулі. І в шию потрапив. Можливо, хотів у голову, але влучив у шию. І відповідно - у серце, в груди він стріляв більш усвідомлено», - сказав він.

Феденко з посиланням на свідчення колег- охоронців розповів також, що, вибігаючи з Каравану, на вулиці вбивця відразу зіткнувся з нарядом міліції. «Хлопці сказали міліціонерам, що ось ця людина стріляла, але ніхто не відреагував. Нічого. Розвернулися і поїхали», - згадав він.

«Хлопці точно показали міліції, що ось ця людина стріляла в охорону. Міліція бачить вбивцю, охоронець каже міліції: «Затримайте, він тільки що вбив наших хлопців». Міліція нічого не зробила, щоб затримати. Хоча б побігли. Охоронець один, по-моєму, ще біг за ним до території заводу, але міліція не побігла за ним», - додав Феденко.

Охоронець переконує - запис подій у кімнаті не монтували, так що за кадром затриманого ніхто не бив. Проте стверджує, що з відео розстрілу з ТРЦ зникла його важлива частина. Зокрема, один вирізаний епізод досі тримають під грифом «таємно».

За його словами, в кімнаті, де проводилося опитування, злочинця попросили показати свої кишені, в яких повинні були бути вкрадені в супермаркеті товари.

«Він почав діставати чек. Виставив ключі, гаманець... Ми побачили ключі від Toyota. Значок тойотівський», - повідомив Феденко. При цьому флешки, про яку майже рік писали ЗМІ, не було.

Варто відзначити, що раніше дружина Ярослава Мазурка Людмила повідомляла, що у них не було авто.

Тільки зараз, через рік, Павло Феденко зважився розповісти те, що сталося у вересні 2012 року. Тепер він вважає, що з головного свідка перетворився на небажаного, спогади якого не вписуються в офіційну версію.

«Через що я погодився на це, так це щоб реально поставити всі крапки над «і». Вже люди самі будуть орієнтуватися, де правда, а де брехня», - зазначив Феденко.

Нагадаємо, 26 вересня 2012 року в київському ТРЦ «Караван» на Оболоні охоронці гіпермаркету помітили чоловіка, який намагався вкрасти флеш-карту пам'яті. Для з'ясування обставин вони запросили його в підсобне приміщення. У ході бесіди чоловік дістав пістолет і розстріляв чотирьох осіб. Троє померли на місці і лише один, незважаючи на отримані важкі поранення, вижив.

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко заявив, що вбивцею є уродженець Львівської області 1974 народження на ім’я Ярослав Мазурок.

Через півтора місяці після трагічних подій, 7 листопада, неподалік від станції метро «Сирець» у Києві виявили мертвим чоловіка, схожого на Мазурка. При ньому був знайдений паспорт, виданий на його ім'я. За даними міліції, причиною смерті стало вогнепальне поранення в область скроні. Офіційна версія - самогубство.

Переглянути всі 0      Написати коментар

ПОПУЛЯРНІ
ОСТАННІ НОВИНИ
Рада підтримала "прозорість" держакупівель - 16:19
Рада відмовилась відкрити держреєстр нерухомості - 16:04
Добкін збирається агітувати за себе і під арештом - 15:49
У штаб Національної гвардії прийшла міліція. МВС каже: не обшук - 15:34
З Криму вивели всіх прикордонників - 15:19
Турчинов призначив Кузьмука своїм радником - 15:04
Проект резолюції Генасамблеї ООН по Криму пропонує не визнавати референдум - 14:48
НАТО каже, що має плани щодо захисту своїх союзників - 14:33
За відставку Турчинова з посади спікера проголосували лише два депутати - 14:18
ОСТАННI В РОЗДIЛI
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ОБГОВОРЕННЯ
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ
ЄС готується до екстрених санкцій за ескалацію насильства в Україні

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.