Азаров визнав серйозні проблеми з бюджетом


04 грудня 2013, 11:36 -

Прем'єр-міністр Микола Азаров визнав, що держава має серйозні проблеми з наповненням бюджету.

"Уряд не приховує, що проблеми в економіці позначилися на наповненні державного та місцевих бюджетів, а також на бюджетах соціальних фондів", - заявив він сьогодні, відкриваючи засідання уряду. Стенограма виступу прем'єра доступна на сайті Кабміну.

Азаров повідомив, що в грудні минулого року розраховував на зростання державних доходів на рівні 6%, але за підсумками 11 місяців економіка забезпечила збільшення надходжень всього лише на 1%.

"За 11 місяців 2013 року в державний бюджет надійшло 309 млрд грн податків. Це на 3 млрд більше, ніж за аналогічний період минулого року, але на 34 млрд менше, ніж передбачалося бюджетним розписом", - сказав він. Прем'єр уточнив, що недонадходження з податку на прибуток склали близько 3 млрд грн, податків на зовнішньоекономічну діяльність - на 13 млрд грн.

На думку Азарова, низькі показники бюджету викликані тиском ззовні, яке також змусило владу скорегувати зовнішню політику.

Нагадаємо, депутат Верховної Ради Віктор Пинзеник підрахував, що для того, щоб виконати план надходжень державного бюджету за основним фондом, в грудні потрібно зібрати 57,5 млрд грн податків. За його оцінками, зробити це нереально, так як таку суму потрібно збирати 2,5 місяців.

Лівий берег
©2002-2008, 4post
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua.