Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

Президент Литви розповіла, як керівництво ЄС вмовляло Януковича підписати угоду

29 листопада 2013, 12:27

Написати коментар 4      Версія для друку 

Керівництво Євросоюзу в четвер у Вільнюсі не змогло переконати президента України Віктора Януковича підписати договір про асоціацію та вільну торгівлю.

Про це заявила президент Литви Даля Ґрібаускайте, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомила вона агентству BNS, Янукович не послухав аргументів про те, яку користь ці договори дали новим державам-членам ЄС.

"На жаль, поки здається, що ці аргументи не досягли ні вух президента України, ні його думок, і поки ми бачимо, що позиції ще не змінилися", - сказала президент після зустрічі керівників ЄС та країн "Східного партнерства".

За словами Ґрібаускайте, Янукович на зустрічі намагався запропонувати тристоронні переговори між ЄС, Україною і Росією. Але представники ЄС ще раніше таку пропозицію відхилили.

"Переважно президент України говорив не про договір, не про його підписання, а про економічні проблеми, які мають місце зараз в Україні і які треба вирішувати, хотів, щоб ці проблеми вирішувалися спільно і ЄС, і Росією", - розповіла литовський президент.

"Всі країни, особливо 12 нових країн-членів, висловилися і показали на своєму прикладі, що означають договори про вільну торгівлю з Європою, і зближення з Європою, і що за 15 років 12 нових європейських країн досягли такого прогресу саме тому, що підписали такий договір", - сказала президент.

Але Янукович не послухав цих аргументів.

Як відомо, у Вільнюсі 28-29 листопада проходить саміт Східного партнерства, де Київ і Брюссель планували підписати Угоду.

Але 21 листопада уряд Азарова "призупинив" цей процес, що викликало масові протести в Україні.

Українська правда

Андрей 29.11.2013, 13:08
Людмила, вылезайте из танка
Людмила-2012 29.11.2013, 12:51
Назовите во всеуслышание эти аргументы,г-жа Грибаускайте .
YUV 29.11.2013, 12:51
"Почую кожного" вже здувся. Треба іншого.
ОСТАННІ В РОЗДІЛІ
Время играть в долгую, господа!
27 листопада, 11:49 - Андрей МИСЕЛЮК
Олег Сало. «Антикризисный менеджер» для Львовщины
Назначенный месяц назад губернатором Львовщины Олег Сало сдает первый экзамен на способность выполнить задачу взять под контроль не покорную Львовщину
25 листопада, 12:51 - Виктория ПЕТРИЧЕНКО
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ВАЖЛИВО
ОБГОВОРЕННЯ
ПО ТЕМІ

ПОПУЛЯРНІ
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.