Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

Баррозу нагадав Януковичу про громадянські свободи. До Києва приїде Ештон


08 грудня 2013, 17:45

Написати коментар 0      Версія для друку 

Президент Єврокомісії Жозе-Мануель Баррозу нагадав президенту Віктору Януковичу про необхідність поважати громадянські свободи українців, проявляти стриманість та вирішити ситуацію, що виникла в Україні шляхом діалогу із опозицією

Як повідомила спікер Баррозу Піа Ахрінкільде, про це Баррозу заявив у ході телефонної розмови з Януковичем, яка відбулася 8 грудня.

Як зазначено у повідомленні, президент Єврокомісії знову заявив про необхідність ухвалити політичне рішення щодо існуючого напруження у країні «шляхом діалогу з опозицією та громадянським суспільством».

Також Барозу нагадав про необхідність «поважати громадянські свободи» та виявляти «максимальну стриманість».

Згідно з повідомленням, наступного тижня Київ відвідає верховний представник ЄС Кетрін Ештон для того, щоб «підтримати вихід з політичної кризи, що склалася».

Окрім того Барозу нагадав про позицію та готовність ЄС щодо підписання угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі, «щойно буде виконано усі умови».

У свою чергу пізніше у прес-службі президента України також повідомили про розмову Януковича з Баррозу та Генсеком ООН Пан Гі Муном.

«Під час розмов сторони обговорили питання поточної співпраці, внутрішньополітичну ситуацію в Україні та підходи до її розв’язання», - йдеться у повідомленні.

Як відомо, 2 грудня, після розгону Майдану та дій «Беркуту» щодо мирних мітингувальників у Києві 30 листопада на 1 грудня президент Баррозу вже мав розмову з президентом Януковичем.

Тоді Баррозу закликав усі політичні сили до стриманості та наголосив: «Дуже важливо, щоб українська влада негайно розпочала співпрацю з політичними силами. Лише мирне та політичне вирішення конфлікту є єдиним шляхом для України».

«Президент Віктор Янукович погодився з таким підходом і підтвердив намір провести розслідування у застосуванні сили з боку української міліції та інформувати громадськість про результати», - зазначалося у повідомленні.

Українська правда

Переглянути всі 0      Написати коментар
ОСТАННІ В РОЗДІЛІ
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ВАЖЛИВО
ОБГОВОРЕННЯ
ПО ТЕМІ

ПОПУЛЯРНІ
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.