Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

Британський історик розповів, що Майдану треба зламати стереотипи у Франції та Британїї

06 лютого 2014, 12:09

Написати коментар 0      Версія для друку 

Британський історик, письменник і журналіст Тімоті Ґартон Еш вважає, що українці мають активно привернути увагу до Майдану Великобританії та Франції.

Про це він сказав в інтерв’ю Громадському.ТВ.

"Мій головний посил: потрібно знайти шляхи до того, щоб розбудити політичну думку у Франції та Великій Британії. Тому що саме їхні політичні еліти мають долучитися до того, що відбувається в Україні, так як це зробили поляки, німці чи шведи", - вважає Еш.

"Це має будь-що, що викличе необхідний резонанс у Франції, у Великій Британії", - додав він.

Еш також зазначив, що існує стереотип, який нав’язується і який треба зламати, що на Майдані націоналісти і фашисти.

"Інша вкрай важлива річ: нині серйозний стереотип, і він лише посилюється, що нині на Майдані фашисти, націоналісти. Потрібно зробити все можливе, щоб розбити цей стереотип, вам потрібно зробити все можливе", - додав він.

Відповідаючи на питання, як США мають комунікувати з Росією в українському питанні, він сказав:

"Насамперед вони повинні наполягати на припиненні насилля зі сторони режиму Януковича та міліції. Але й також застерігати від застосування зброї з боку протестантів".

"Важливою є готовність пана Путіна, особливо після Олімпійських ігор у Сочі, прислухатися до думки Заходу. Пам’ятайте, що Помаранчева революція стала для нього великою драмою. Це все має доповнювати те, що робить Кетрін Ештон у Києві", - порадив Еш.

Українцям він порадив "далі демонструвати, що українські події відбуваються в рамках Оксамитових революцій, що цей протест мирний".

"Бо коли ми бачимо насилля проти людей – це руйнує наративи, які сприймаються на Заході. Тому потрібно підкреслити і поєднати вашу історію мирних протестів, якою була Помаранчева революції та інші мирні революції і продовжувати в тому ж напрямку", - порадив історик.

Українська правда

Переглянути всі 0      Написати коментар
ОСТАННІ В РОЗДІЛІ
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ВАЖЛИВО
ОБГОВОРЕННЯ
ПО ТЕМІ

ПОПУЛЯРНІ
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.