Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

В.о. президента не має повноважень призначати референдум, - Магера


25 квiтня 2014, 16:11

Написати коментар 19      Версія для друку 

Виконувач обов'язків президента не має повноважень для того, щоб оголошувати референдум про внесення змін до Конституції.

Про це заявив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера на брифінгу, повідомляють "Українські новини".

"Виконувач обов'язків президента України не має права видавати указ про призначення всеукраїнського референдуму жодного, зокрема і за народної ініціативи", - сказав він.

Магера зазначив, що, відповідно до Конституції, Верховна Рада може призначати референдум, однак винятково щодо питання зміни території України.

Крім того, сказав Магера, коли ставиться питання про одночасне проведення референдуму й виборів президента, необхідно враховувати зазначені норми.

Також він сказав, що до виборів президента залишився місяць і фізично вже складно провести всі необхідні рішення.

Водночас Магера допустив, що 25 травня може бути проведений консультативне чи консультативно-дорадче опитування населення України з актуальних питань.

Однак, за його словами, для цього необхідно внести відповідні законодавчі зміни.

Крім того, Магера сумнівається, що по всій території України буде введено надзвичайний чи воєнний стан.

"У мене немає такого переконання, що у Верховній Раді знайдеться 226 народних депутатів України, які візьмуть на себе відповідальність перекреслити виборчий процес по виборах президента України. Питання надзвичайно серйозне, і я, щиро кажучи, не вірю в такий розвиток подій", - сказав заступник голови ЦВК.

Магера наголосив, що від обрання нового президента, зокрема, залежить, наскільки легітимною вважатимуть владу України іноземні партнери.

Як відомо, Європейський парламент підтримує ідею проведення всеукраїнського референдуму 25 травня, одночасно з виборами президента України.

Ряд представників сходу України вважають, що треба провести референдум, зокрема, про федералізацію країни й статус російської мови як другої державної.

Николай,пенсионер 25.04.2014, 17:14
Когда самопровозглашённый совет Крыма,в обход Рады,объявил
референдум,у Магеры был язык в жопе...Путин запретил в России
референдумы,но настаивает чтобы Украина провела региональные
референдумы.Почему же за крымские действия он утопил Чечню в
крови???
Истина 25.04.2014, 16:37
НАКУЙ он нужен этот президент - захотим проведем референдум БЕЗ НЕГО
Лев 25.04.2014, 16:29
Мудакейра а выборы президента И.О. имеет право назначать.У вас закон как дышло куда Магера повернет туда и вышло.
Переглянути всі 19      Написати коментар
ОСТАННІ В РОЗДІЛІ
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ВАЖЛИВО
ОБГОВОРЕННЯ
ПО ТЕМІ

ПОПУЛЯРНІ
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.