Росія вже обіцяє іншу ціну на газ та кредит в обмін на «зобов'язання»


02 грудня 2013, 14:18 -

Україна, підписавши зобов'язання щодо Митного союзу, може отримати іншу ціну на газ.

Таке заявив перший віце-прем'єр Росії Ігор Шувалов, якого цитує ПРАЙМ.

«На Україні зараз важка ситуація, і там зараз потрібно займатися розвитком виробництва, їм потрібно недорогий ресурс, щоб запустити підприємства і продати вироблену продукцію», - сказав він.

«Думаю, що ніхто, крім Росії, не зможе так швидко надати Україні потрібні ресурси і в такому обсязі», - зазначив Шувалов в інтерв'ю Bloomberg.

На його думку, наприклад, домовленість по газу відразу б вирішила величезну проблему для України.

«Ми також можемо надати позику. Але просто так допомагати без будь-яких зобов'язань з їхнього боку - не будемо. Ми не можемо просто так рятувати Україну: вони повинні прийти до нас з якоюсь конкретною і аргументованою повісткою», - вважає перший віце-прем'єр.

«Звичайно, Україна розуміє, що, підписавши зобов'язання щодо Митного союзу, може отримати іншу ціну на газ, інші умови за зобов'язаннями і мит», - додав Шувалов.

«Ми зараз з Вірменією домовляємося відкрито і прозоро по нашим відносинам, і всі розуміють, що ми Вірменії даємо відповідну ціну на газ, тому що вони підписують з нами весь пакет угод щодо Митного союзу», - зазначив перший віце-прем'єр.

Однак приєднання України до Митного союзу можливо в майбутньому не відразу, зазначив Шувалов.

«З точки зору технологій і готовності України утворити з нами на даний момент єдину митну територію, говорити про це зараз передчасно», - вважає він.

Українська правда
©2002-2008, 4post
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua.