Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

Студенти з однією трійкою залишаються без стипендії



12 лютого 2009, 12:57
Сегодня



Написати коментар 2
Версія для друку 

Найгірші побоювання студентів почали підтверджуватися: вузи стали економити на стипендії.

Як розповів перший заступник керівника Секретаріату Українського молодіжного форуму Андрій Черних, до нього постійно поступають скарги від студентів регіональних вузів.

«Вони скаржаться, що з середнім балом 4.0 і вище їм не виплачують гроші.

Деякі вузи перестали давати стипендії тим, у кого є трійки за сесію, навіть якщо їх середній бал дорівнює чотирьом. Раніше такого ніколи не було.

А в деяких вузах просто піднімають необхідний на стипендію бал. Наприклад, в Тернопільському державному педагогічному університеті його підняли до 4.7, а в Київському національному університеті культури і мистецтв, Волинському нацуніверситеті і Харківському національному педуніверситеті не виплачують стипендію, якщо є хоч би одна трійка», — розповідає Черних.

Студенти від нововведення в шоці. «На сесії я отримала одну трійку, але середній бал за рахунок п'ятірок вийшов чотири. Тепер мені нічого не дають. Батьки допомагати майже не можуть — у них теж криза», — розповіла студентка Харківського педуніверситету Лілія. У самому ж вузі визнають, що виходу в них не було, всьому виною недофінансування.

«Від Міносвіти в цьому півріччі на стипендії ми отримали 16 млн гривень, а в минулому було 21 млн. Це на 30% менше звичайного. Ось ми і вирішили дивитися не по середньому балу, а по тому наскільки добре студент вчиться», — сказав «Сьогодні» проректор з навчальної роботи ХНПУ Анатолій Губа.

У Міносвіти ж заявляють, що... подібні дії вузів незаконні. «Ми профінансували витрати на стипендію і зарплату за січень і лютий в повному обсязі відповідно до кошторисів навчальних закладів», — заявив замміністра Петро Куліков. Чи будуть вони карати вузи за порушення, в Міносвіти уточнити не змогли, пише «Сегодня».

Prepod 21.02.2009, 12:38
Понятно, что получат - одни тройки!
Вариант:
- бюджетникам - тройки
- платным студентам - пятерки
И все прекрасно...
Андрей 20.02.2009, 10:58
Студенты с 3-ми из Педунивера Харькова молчали бы уже - там 95 % - просто дебилы. Канючат поставьте 3, а потом- нам давай стипендию.
Не понаслышке знаю про химиков, биологов - ничего не знают, просят 3. А тут на тебе - им надо заплатить стипендию. Теперь заставляют сотрудников писать на свой счет и при этом работать.
Интересно, что они (студенты) получат на след сессии????
Переглянути всі 2      Написати коментар

ПОПУЛЯРНІ
ОСТАННІ НОВИНИ
За час перемир'я загинули 5 бійців АТО - 13:24
Порошенко повідомив про звільнення з полону ще 36 осіб - 12:11
Польща планує відновити поставки газу до України - 11:48
Донецьк вночі обстріляли - 11:42
Правозахисників із Криму затримали на російському кордоні - 11:27
ЄС оприлюднив санкції проти Росії - 11:01
Руфера Мустанга оголосили в міжнародний розшук - 09:14
Терористи продовжують обстріли українських військових - 09:04
Семенченко визначився з ким піде на вибори - 23:36
Із полону звільнили ще 21 особу - 22:25
ОСТАННI В РОЗДIЛI
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ОБГОВОРЕННЯ
0
Правозахисників із Криму затримали на російському кордоні
0
Москва не збирається віддавати Сенцова і Савченко
0
Терористи продовжують обстріли українських військових
0
Порошенко зібрався до Канади
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.