Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

Проти бійців «Беркута» відкрили кримінальну справу

30 листопада 2013, 17:22

Написати коментар 9      Версія для друку 

Столична міліція відкрила кримінальне провадження за фактом перевищення повноважень бійцями «Беркута» під час розгону Євромайдану в Києві.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу повідомив начальник Головного управління МВС України в м. Києві Валерій Коряк.

“До реєстру вже внесено справу за фактом ненадання можливості працівникам благоустрою приступити до робіт на Майдані - ст. 196 (хуліганство). Є також стаття 342 (опір працівникам міліції) і ст. 365 (перевищення службових обов'язків). Вони всі фактові і внесені до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань”, - сказав Коряк.

Як повідомляв , сьогодні, 30 листопада, вночі «Беркут» жорстоко розігнав Євромайдан в Києві: 35 учасників акції було затримано, стосовно них складено адмінпротоколи, які суд розглядатиме у понеділок, 35 побитих учасників акції звернулися до лікарів за допомогою.

За словами очевидців, близько 4-ї ранку тисячі бійці спецпідрозділу «Беркут» штурмували кілька сот студентів, які проводили мирну акцію на підтримку євроінтеграції України. На відеозаписах, оприлюднених в інтернеті, видно, як бійці «Беркуту» відтісняють людей від монумента Незалежності, при цьому б'ючи їх кийками. Когось продовжували бити навіть після того, як він впав. На кадрах також видно людей зі скривавленими обличчями. Дивіться відео: http://5.ua/euromaidan/67566-YEVROMAIDAN-ROZIHNALY-YAK-TSE-BULO-SIUZHET-VIDEO

Ті, кому вдалося врятуватися з Майдану Незалежності, знайшли укриття у Михайлівському соборі на території монастиря, який тривалий час було оточено бійцями спецпідрозділу. Щоб підтримати учасників Євромайдану, туди почали приходити громадяни. Вранці їх було близько 500. Станом на 16.30 на Михайлівській площі вже зібралося близько 15 тисяч громадян.

Сергей 30.11.2013, 19:31
Не путайте... получить приказ разогнать толпу ... это одно дело.А быть по голове дубинками журналистов, женщин и лежачих людей .. это личное дело каждого беркута самостоятельно !!!! Так что если ТВАРЬ, до одного места, кто и какой приказ отдавал, будешь вести себя как ТВАРЬ !
Николай 30.11.2013, 17:48
Согласен со многими, как бойцы Беркута могли не выполнять приказ, под суд тех кто отдал приказ о применении спецподразделения, созданного для борьбы с вооруженными преступниками, всех от министра МВД до извините ГАРАНТА
Вова 30.11.2013, 17:47
Ага,накажут,как Кравченко наказли,два строгих выговара в лоб и концы в воду.А потом скажут что это его личная иннициатива.
ОСТАННІ В РОЗДІЛІ
На Грушевського підпалили шини
На вулиці Грушевського мітингувальники підпалили шини, туди також підтягуються силовики.
18 лютого, 11:15 -
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ВАЖЛИВО
Кількість загиблих мітингувальників зросла до 20 - 00:41
Беркут спробував прорвати оборону Майдану: атаку відбили - 00:37
На сцені поранили Турчинова - 00:27
"Тітушки" розстріляли двох чоловіків, - очевидець - 23:55
Під час штурму Майдану загинуло вже п'ятеро протестувальників - 22:59
США закликали Януковича негайно продовжити переговори з опозицією - 22:20
МВС повідомляє про 3 загиблих бійців - 22:15
На Майдані горить Будинок профспілок і "Глобус" - 22:13
В Івано-Франківську Беркут без шоломів залишив МВС - 22:09
ОБГОВОРЕННЯ
ПО ТЕМІ

ПОПУЛЯРНІ
На Грушевського підпалили шини
Макеєнко офіційно повідомив Пшонці: КМДА звільнено
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ
СУСПІЛЬСТВО
На Грушевського підпалили шини
На вулиці Грушевського мітингувальники підпалили шини, туди також підтягуються силовики.
18 лютого, 11:15 -
ПОЛІТИКА
Макеєнко офіційно повідомив Пшонці: КМДА звільнено
Глава КМДА Володимир Макеєнко офіційно повідомив в.о. міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та Генпрокурора Віктора Пшонку про те, що протестувальники залишили будівлю КМДА та розблокували вул.Грушевського.
17 лютого, 08:52 -
ПОЛІТИКА
В ПР почали інформподготовку до відмови Януковича від коаліційного уряду
У Партії регіонів почали інформподготовку до відмови президента від ідеї створення технічного уряду.
14 лютого, 11:08 - Українська правда

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.