У ЄС запропонували Януковичу план «порятунку Вільнюського саміту»


27 листопада 2013, 14:25 -

Президент України Віктор Янукович до саміту «Україна - ЄС» у березні має розробити план трансформації України, а ЄС - план технічної та фінансової допомоги.

Такий план для «порятунку вільнюського саміту» запропонував євродепутат Павел Залевський в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

Залевський висловив упевненість, що в п'ятницю Угоду про асоціацію підписано не буде, тому «важливо уникнути фіаско саміту».

«Це значить, що в п'ятницю президент Янукович повинен задекларувати, що він почав працювати над майстер-планом трансформації країни, який буде розроблений командою експертів з України та ЄС, міжнародних фінансових інституцій», - каже євродепутат.

«ЄС, у свою чергу, повинен позитивно відреагувати на цей проект і заявити про готовність надати технічну та фінансову підтримку», - деталізував він.

Далі, як вважає Залевський, команда експертів має розпочати роботу вже в понеділок, щоб встигнути розробити такий план до саміту Україна-ЄС у березні 2014 року.

«Ми не говоримо про «легкі гроші», так як ця допомога буде виділятися на підставі оцінки того, що реально робиться. Немає виконання плану - немає підтримки», - пояснив Залевський.

Депутат також висловив жаль, що в останні роки основним предметом обговорення в діалозі Брюсселя і Києва були політичні, а не економічні питання.

«Україні потрібна стійка система трансформації, і це повинно було бути предметом для дискусії, яка велася в останні роки», - констатував він.

Як відомо, президент Віктор Янукович заявив, що готовий підписати Угоду у Вільнюсі, якщо там запропонують реальний план стабілізаційного фонду для України у розмірі до 160 мільярдів євро.
©2002-2008, 4post
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua.