Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

Україна пропонує туристам Чорнобиль і ставку Гітлера (ФОТО)



23 сiчня 2009, 14:50
Іванна СМОЛЯНА



Написати коментар 1
Версія для друку 

Доки «Асканія-Нова» змагається за звання всесвітнього чуда, в Україні триває третій етап акції «7 чудес України» – «7 чудесних туристичних маршрутів України».

«Мета сьогоднішньої акції – визначення найбільш привабливих туристичних маршрутів вихідного дня та найкращої туристичної інфраструктури України, – сказав, представляючи черговий етап «чудес», ініціатор масштабного заходу, що стартував у 2007 році, Микола Томенко. – Крім того, акція сприятиме укріпленню іміджу України як цікавої туристичної держави».

Визначення туристичних маршрутів може бути дуже доречним під час підготовки і проведення в Україні фіналу Чемпіонату Європи з футболу 2012 року, адже й українцям із різних регіонів, і гостям країни буде чим займатися в неігрові дні.

Області, міста, громадські організації й туркомпанії представляють на конкурс сформовані туристичні маршрути – чітко визначені шляхи подорожі (екскурсії, походу тощо), які передбачають відвідування ряду визначних історичних, культурних, духовних, природних чи інших пам’яток певної місцевості.

У пропонованих маршрутах мають бути вказані населені пункти, місця, що рекомендуються для відвідування, відстані між об’єктами, час, необхідний для пересування, наявна туристична інфраструктура, а також коротка тематична довідка про об’єкти відвідування. Тривалість таких маршрутів не повинна перевищувати двох днів, тобто на конкурс висуваються зразки «маршруту вихідного дня».

Як і попередні, акція проходить у кілька етапів: до лютого 2009 р. – оголошення початку акції та прийняття пропозицій щодо учасників акції; до липня 2009 р. – представлення номінантів, організація прес-турів, визначення 21 фіналіста акції; до вересня 2009 р. – визначення 7 переможців акції шляхом експертного та Інтернет-голосування.

27 вересня 2009 р., у Всесвітній день туризму та День туризму в Україні, буде оголошено переможців.

На сьогодні свої найкращі туристичні маршрути запропонували вже 17 областей України.

Серед учасників акції – Крим, Бердичів, Київщина й навіть Чорнобиль.

Замок-корабель та неопалима купина

Подільські Товтри простягаються вузькою смугою майже на 250 км від Підкаменя на Львівщині через все Поділля аж до берегів Дністра. На Тернопіллі, за густі ліси-бори, за уквітчані сонячні галявини, за напоєні медом і росами трави їх називають Медоборами.






У далекому геологічному минулому ці унікальні гори-товтри були морським рифом. Сьогодні це єдиний у світі гірський кряж, що з'явився не у наслідок тектонічних процесів, а утворений живими організмами. Туристам пропонують за два дні пройти дуже цікавий екскурсійний маршрут, що охоплює більше двадцяти природних, історико-архітектурних, духовних та культурних пам’яток території Подільських Товтр в межах Тернопільської і Хмельницької областей.

Серед них і єдиний в Україні замок-корабель другої половини XVI ст. в с.Сидорів Гусятинського району, й Гусятин – місто-курорт, де б’є джерело унікальної мінеральної води «Новозбручанська», аналогів якої немає у світі.






Неподалік с. Вікно знаходяться незамерзаючі у найлютіші морози карстові озерця, що виглядають зверху як вікна. У народі їх називають «безоднями». Вода у них прозора-прозора, немов кришталь, багата на карбонати і солі сірчаної кислоти, тому має лікувальні властивості.






А ще тут можна зустріти квітку-легенду. Окрасою Медоборів є скелі Франка та гора Гостра Скала, на якій і зростає ця диво-квітка – неопалима купина. Всі, хто хоч раз був в цих місцях, вражені дивовижною красою тутешньої природи, запевняють: такого, як у Медоборах, не побачиш ніде у світі.






Ставка Гітлера та скальпель Пирогова

Маршрут, запропонований від Вінниччини – «Минуле, сучасне та майбутнє міста Вінниці» – оглядова автобусна екскурсія загальною протяжністю близько 50 км та тривалістю понад п’ять годин.

У Вінниці можна зустріти людей 50 національностей, а загалом кількість жителів складає біля 370 тис. чоловік.






Вперше, як населений пункт, місто згадується в другій половині XIV століття. У 1362 році скориставшись тим, що землі Поділля були ослаблені татаро-монгольським ігом, їх захоплює литовський князь Ольгерд. Для укріплення кордонів князівства, були збудовані фортеці – серед них і Вінниця. У 1363 році Ольгерд дарує Вінницю своїм племінникам. З цим і пов’язана одна з версій походження назви міста. Слово «вінниця» пов’язують із старослов’янським словом «въено», що означає «подарунок».

Туристам буде запропоновано 5 зупинок з виходом із автобуса, щоб оглянути сквер Козицького, музей-садибу Михайла Коцюбинського, руїни ставки Гітлера, музей-садибу Миколи Пирогова та його усипальницю.

Місто-фортеця та місто-музей

«Дніпровський уїк-енд» – водно-пішохідно-транспортна дводенна екскурсія загальною протяжністю близько 250 км. Чудовий тур «вихідного дня» від Київщини.

Основні пункти маршруту: Київ – с. Витачів Обухівського району – м. Ржищів – м. Переяслав-Хмельницький – м. Київ.

Під час туру можна подивитись залишки давньоруського літописного міста-фортеці Х-ХІІІ ст. Витичева. Воно згадується як великий порт на Дніпрі у творах візантійського імператора Костянтина Багрянородного. Висота городища над Дніпром 67 м. Збереглися дитинець та посад площею 8 га, а також вали.






До наступного пункту подорожі – м. Ржищів – туристи дістаються пароплавом по Дніпру. Ржищів виник на місці старовинного міста Іван-города, яке згадується в літописах ще в 1151 р. А подивитись в сучасному місті є що, взяти хоча б Музей української старовини, де знаходяться унікальні археологічні знахідки часів кам’яного віку, трипільської, черняхівської, зарубинецької культур, зброя епохи Київської Русі, часів Козаччини. Також старовинні знаряддя праці, речі домашнього вжитку, посуд, колекція вишитих рушників, музичні інструменти, стародруки.






На другий день, теж пароплавом – до Переяслава-Хмельницького, міста-музею. Тут діє Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав», що налічує 24 музеї!

«Саркофаг», «Укриття», кладовище техніки

Цей одноденний автобусний маршрут можна назвати екстремальним, адже туристам пропонується ознайомитись... з Чорнобильською АЕС. Схема маршруту: Київ – 30-кілометрова зона – Чорнобиль – Прип’ять – Київ.




Перед в’їздом до міста-примари – інструктаж, ознайомлення з правилами радіаційної безпеки. У самому Чорнобилі туристам покажуть зразки техніки, яка брала участь у ліквідації наслідків аварії, відведуть на оглядовий майданчик Чорнобильської АЕС – майданчик «Саркофага».




Ознайомлення з АЕС та павільйоном «Укриття» триватиме близько 1 години.




Через інше місто-примару – Прип’ять – автобус проїде без довготривалих зупинок. Можливо, тому, що ходять чутки, що містом заволоділи... вовки.

Фото сайту «7 туристичних маршрутів України» – http://7chudes.in.ua/

SOKOLNEXT 04.03.2010, 18:04
Я бы посетил чернобыль, припять а сколько это будет стоить?
Переглянути всі 1      Написати коментар

ПОПУЛЯРНІ
ОСТАННІ НОВИНИ
ОСТАННI В РОЗДIЛI
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ОБГОВОРЕННЯ
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.