Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

Генпрокуратура не виконала обіцянку Януковича: активістів не відпустили


10 грудня 2013, 19:50

Написати коментар 9      Версія для друку 

Прокуратура запропонує судам змінити запобіжний захід для деяких заарештованих учасників Євромайдану.

Про це йдеться у заяві відділу зв'язків із засобами масової інформації Генпрокуратури.

«Завершено першочергові слідчі дії у кримінальному провадженні стосовно порушення громадського порядку та провокацій під час проведення мирних акцій у м. Києві», - уточнили у відомстві.

«Встановлено осіб причетних до порушень громадського порядку та нанесення тілесних ушкоджень працівникам правоохоронних органів, затримано підозрюваних, їм обрано запобіжні заходи, допитано безпосередніх свідків подій та вивчено відео і фото матеріали», - розповіли у ГПУ.

«Наразі, органами прокуратури Києва вивчається можливість обрання деяким раніше заарештованим особам менш жорсткої міри запобіжного заходу», - йдеться у заяві.

«Прокурори-процесуальні керівники, погоджуючись із позицією слідчих та враховуючи сімейні обставини підозрюваних (наявність на утриманні неповнолітніх дітей та ін.), в порядку апеляційного оскарження, у клопотаннях ставитимуть перед судом питання про заміну деяким, раніше заарештованим, особам міри запобіжного заходу на таку, що не пов’язана з триманням під вартою», - зазначили у ГПУ.

«Однак, можлива зміна запобіжного заходу не звільняє підозрюваних від кримінальної відповідальності», - наголосили у прокуратурі.

«У разі невиконання підозрюваною особою обов’язків, що передбачені тим чи іншим запобіжним заходом, до неї повторно може бути застосовано міру запобіжного заходу у виді взяття під варту», - уточнили у прес-службі.

Вдень президент Віктор Янукович пообіцяв, що вже у вівторок вирішать питання зміни запобіжного заходу для затриманих під час сутичок Євромайдану.

«Я думаю, що сьогодні це питання буде вирішено. Мені важко зараз сказати скільки людей буде звільнено, але обов’язково такі люди будуть звільнені. Ті у кого є малі діти, молоді сім`ї і т.д. Все буде враховано, і обов’язково все буде зроблено», - додав він.

Раніше Янукович заявляв, що не має впливу на силовиків.

Після сутичок під адміністрацією президента були затримані 9 осіб.

Українська правда

Драйер 10.12.2013, 20:42
так что, похерила прокуратура обещания вождя… Или вождь пообещал как всегда...
Масяня 10.12.2013, 20:24
Президенту необходимо было прочитать УПК Украины.... Именно там определен порядок изменения меры пресечения... Создается впечатление, что Президент не знает, что прокурор не может самостоятельно решить вопрос об изменении меры пресечения избранной судом.
андре 10.12.2013, 20:16
фарисеї!!!!!!!!!!!! - хто встановив причетність даних осіб і до чого?
хоча б поди вились відеозйомки їх масса в інтернеті, думаю нормальні прокурорські та судейські зразу ж посадили отих фашистів, неозброєним оком видно як ті придурки товчуть невинних бють кованим чоботом в лице і кожен що паробігає мимо рахує за геройство бити дюдину яка лежить на асфальті=== гідні спадкоємці гестапо та НКВД, а може це їхні внучата ?
Переглянути всі 9      Написати коментар
ОСТАННІ В РОЗДІЛІ
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ВАЖЛИВО
Яценюк попереджає про можливу ескалацію конфлікту - 12:36
Росія заявляє про готовність бути посередником між українською владою та опозицією - 11:49
Долар продовжує рости - 11:04
Ультрас оголосили перемир`я на невизначений термін - 16:35
Прокурор Києва оголосив перелік вулиць та будівель, звільнити які вимагають у активістів - 15:46
Українці провели попереджувальний страйк. ФОТО - 15:27
"Свобода" пояснила, за яких умов звільнить приміщення КМДА - 13:57
Долар на міжбанку впав до 8,78 гривень - 13:40
Суд звільнив трьох підозрюваних у побитті Чорновол з-під арешту - 12:04
"Укрзалізниця" перестала продавати квитки на Hyundai - 17:04
ОБГОВОРЕННЯ
ПО ТЕМІ

ПОПУЛЯРНІ
В ПР почали інформподготовку до відмови Януковича від коаліційного уряду
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ
ПОЛІТИКА
В ПР почали інформподготовку до відмови Януковича від коаліційного уряду
У Партії регіонів почали інформподготовку до відмови президента від ідеї створення технічного уряду.
14 лютого, 11:08 - Українська правда
ПОЛІТИКА
Суд виправдав Попова та Сівковича
Печерський райсуд Києва зняв звинувачення з екс-голови КМДА Олександра Попова і екс-заступника голови РНБО Володимира Сівковича у справі про розгін майдану.
12 лютого, 11:04 -

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.