Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

Організатори Євромайдану розглядають два сценарії подальших дій

28 листопада 2013, 14:45

Написати коментар 2      Версія для друку 

Колишній журналіст, а тепер громадянський активіст Єгор Соболєв розповів про плани організаторів масової акції протесту Євромайдан у Києві. Основних сценаріїв два, але пов'язаних із ними питань ще більше, зазначив комендант Євромайдану.

За його словами, є два сценарії: «Перший, який всім подобається - піти і вигнати його з кабінету на Банковій з Межигір'я. Людей для цього вистачить. Людської енергії багато. Але такий сценарій означає жертви. У нас вчора була нарада організаторів Євромайдану, ми обговорювали цей варіант, він під великим питанням. Для того щоб це зробити, потрібні можливості та багато обладнання - щоб керувати великим вуличним натовпом»,- сказав він.

Соболєв не виключив, що «Беркут», який дуже добре підготовлений цією владою, безумовно, буде її захищати. «Уникнути сутичок з «Беркутом» буде майже неможливо. Відповідно, такий сценарій означає створення чіткого плану»,- сказав він.

«Другий сценарій - поширити Євромайдан по Україні. Це означає роботу кожного, хто повернеться з київського Євромайдану, у своєму дворі і на своїй вулиці. Це означає і створення спільних експертних суспільно-політичних груп, які будуть вести діалог з європейськими політиками і контролювати дії влади у сфері розвитку правосуддя, самоврядування. І, очевидно, це агітаційні тури країни з роз'ясненнями, що сталося і що робити далі»,- відзначив він.

За його словами, для обох сценаріїв потрібні тільки люди, а не гроші. «Гроші не потрібні, тому що ми зараз не витратили навіть половину з тієї суми, яку нам пожертвували, і це при тому, що у нас всього одна скриня і один розрахунковий рахунок. Ми періодично робимо переоблік коштів. Станом на вечір вівторка, - вчорашній день ми ще не рахували, - ми зібрали приблизно 130 тисяч гривень, а витратили приблизно 60»,- прокоментував він.

Він підкреслив, що для того, щоб захопити владу, потрібні сотні тисяч людей і сотні кваліфікованих організаторів, оснащених зв'язком, досвідом і взаєморозумінням.

Як відомо, сьогодні у четвер, 28 листопада, починається саміт Східного партнерства у Вільнюсі, на якому планували підписати Угоду про асоціацію України з ЄС. Однак за тиждень до саміту Україна призупинила підготовку до підписання документа.

Нагадаємо, 21 листопада Кабінет міністрів України призупинив підготовку до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, яке збиралися затвердити на вільнюському саміті «Східне партнерство» в кінці листопада. Також уряд дав розпорядження відновити активний діалог з Росією та іншими країнами Митного союзу та державами СНД щодо пожвавлення торговельно-економічних зв'язків з метою збереження та зміцнення спільними зусиллями економічного потенціалу. Представники Росії і ЄС звинуватили один одного у шантажі України з цього питання.

Через це країну охопили акції протесту. У неділю, 24 листопада, у Києві мітингували проти рішення уряду близько 100 тисяч осіб.

Дзеркало тижня

Shkapa 28.11.2013, 16:22
Пока Майдан стоит нужно использовать это по полной. Организуйте активистов по групам. Проводите обучение, чтобы каждый знал свою групу, её задачи и действия. Проводите обучение активистов, научите их действовать самостоятельно при условиях возникновения различных ситуаций.
Сергей Гонта 28.11.2013, 15:08
"Другий сценарій" - для умственно отсталых политических импотентов...
Переглянути всі 2      Написати коментар
ОСТАННІ В РОЗДІЛІ
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ВАЖЛИВО
Януковича, Пшонку, Захарченка, Клюєва й інших підозрюють в умисних убивствах - 15:32
Затримано викрадачів Луценка та Вербицького - 15:17
Біля парламенту Криму сутички - 13:27
Резерви Нацбанку впали до рівня 2005 року - 13:26
Третину місць у Кабміні віддадуть активістам Майдану? - 11:59
"Беркут" ліквідовано - 11:44
Рада призначила вибори київського мера та міськради - 14:47
"Нафтогаз" виплатив "Газпрому" 1,68 млрд. дол. боргу - 12:25
Фракція Кличка вимагає від Турчинова припинити плювати на регламент - 12:06
Аваков неправильно оголосив Януковича у розшук? - 11:43
ОБГОВОРЕННЯ
ПО ТЕМІ

ПОПУЛЯРНІ
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.