Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

Поліси ДМС в Україні можуть подорожчати на 25-30% - эксперт


01 грудня 2009, 16:24



Написати коментар 0
Версія для друку 

Вартість полісів добровільного медичного страхування (ДМС) в Україні при укладенні нових договорів може зрости на 25-30%, вважає заступник начальника управління медичного страхування страхової компанії "Омега" Віктор Дощинський.

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" він відзначив, що вартість полісів для постійних клієнтів буде предметом обговорення у кожному конкретному випадку, хоча вірогідне її підвищення на 20%.

За словами В.Дощинського, з початку року спостерігається стабільна тенденція до подорожчання ДМС, в основному, у зв'язку із збільшенням в двічі вартості платних послуг, що надаються державними лікувальними установами, в середньому на 30%, а також вартості платних послуг приватних лікувальних установ в середньому на 60%, яка збільшувалася тричі.

Крім того, на вартості ДМС позначається подорожчання лікарських препаратів і предметів медичного призначення: з початку року ціни на імпортні ліки зросли на 55-75%, а на деякі - удвічі, вітчизняні препарати зросли в ціні на 25%.

Як відзначив В.Дощинський, в даний час спостерігається збільшення попиту на поліси ДМС, зокрема й через ажіотаж навколо епідемії грипу.

"Повинен відзначити, що ДМС - один з небагатьох сегментів, який, не зважаючи на кризові явища в економіці, демонструє ріст. В цілому на ринку в 2010 році прогнозую зростання кількості застрахованих по ДМС на 15-25% в порівнянні з 2009 роком", - сказав він.

За совами В.Дощинського, жоден з корпоративних клієнтів СК "Омега" не розірвав договір ДМС, більше того, проведені переговори за чинними договорами показали наміри керівників підприємств, профспілок переукласти договори в наступному році. При цьому керівники профспілок реально оцінюють важливість ДМС, що позначається на їх зацікавленості у включенні ДМС в колективні договори.

"Наявність же ДМС в соціальному пакеті підвищує імідж підприємства як серед партнерів по бізнесу, так і серед конкурентів. А нинішній ажіотаж з грипом робить ще бажанішою наявність страхового поліса у працівника підприємства", - сказав В.Дощинський.

В той же час, за його словами, дещо уповільнили динаміку росту сегменту ДМС карантинні заходи у ряді регіонів України.

Кількість страхових подій за договорами ДМС в період епідемії виросла удвічі, більш ніж в 2 рази виросли виплати. "Але це в порівнянні з міжепідемічним періодом. Причина такого зростання не в "смертельній" хворобі, а в смертельному ажіотажі навколо цього питання", - відзначив В.Дощинський.

За його оцінкою, в порівнянні з минулим роком зростання виплат склало всього 15-20%, що є абсолютно нормальним показником.

СК "Омега" створена в 1994 році.

На сьогоднішній день послугами СК "Омега" по ДМС користуються Полтавський ГЗК (застраховано 8,5 тис. чоловік), "Росава" (6 тис.), "Киевмедпрепарат" (1 тис.), Стахановський вагонобудівний завод (5,6 тис. чоловік).

Переглянути всі 0      Написати коментар
ПО ТЕМІ

ПОПУЛЯРНІ
В ПР почали інформподготовку до відмови Януковича від коаліційного уряду
ОСТАННІ НОВИНИ
У Мінагрополітики заявляють, що Присяжнюк щодо змін державного устрою не висловлювався - 18:35
У Парижі 16 лютого пройде Артмайдан - 17:45
Швеція випала з десятки найбільших інвесторів в Україну - 17:29
Міліція вночі шукала вибухівку на залізничних вокзалах Києва - 17:14
Hyundai можуть повернути ще в лютому - 16:59
В ПР кажуть, що Яценюк втратив свій шанс стати прем'єром - 16:28
УДАР запропонував свій проект змін до Конституції? - 16:13
Кернес виписав собі премію за роботу в січні - 15:57
Fitch знизило рейтинг "Укрзалізниці" - 15:41
ОСТАННI В РОЗДIЛI
За грудень – січень користувачів SINOPTIK.ua стало на дві третини більше
Денна аудиторія SINOPTIK.ua за два місяці збільшилась на дві третини. Сьогодні кожен сьомий український інтернет-користувач дізнається погоду на цьому ресурсі
14 лютого, 15:31 -
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ОБГОВОРЕННЯ
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ
В ПР почали інформподготовку до відмови Януковича від коаліційного уряду
Суд виправдав Попова та Сівковича

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.