Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

Незважаючи на супротив чиновників, уряд забезпечить житлом понад 5,5 тисяч родин


29 грудня 2009, 12:22



Написати коментар 0
Версія для друку 

Інформаційна кампанія розгорнута Секретаріатом Президента України проти Державної іпотечної установи, що стартувала 25 грудня 2009р. у вітчизняному Інтернет-просторі, в черговий раз підтвердила дієвість старого доброго принципу заподіяння шкоди репутації опонента, що широко застосовується в Україні та перейшов в розряд звичаїв ділового обороту із засобів політичної боротьби. Завідоме поширення завідомо неправдивих чуток про будь-яку юридичну особу відбувається у всіх доступних та підконтрольних заінтересованих засобах масової інформації, при цьому, достовірність інформації не лише не обов’язкова, а навіть зайва.

Про це повідомляє прес-служба Державної іпотечної установи.

Так, поширення неправдивих відомостей щодо стану виконання урядової програми забезпечення житлом громадян України не лише свідчить про використання Секретаріатом Президента України недостойних методів боротьби із політичними конкурентами, але і ставлять під сумнів доцільність виконання державою свого конституційного обов’язку щодо забезпечення житлом громадян, які його потребують, однак не можуть здобути власними силами.

Варто зазначити, що оприлюднення статистичних даних в якості ілюстрації стану виконання державної програми до її завершення насправді ілюструє поверхневий підхід до розуміння механізму будівництва житла, введення його в експлуатацію, а також оформлення правовстановлюючих документів конкретними громадянами.

Державна іпотечна установа (далі – ДІУ), реалізуючи рішення Уряду України щодо подолання наслідків міжнародної кризи станом на 25.12.2009 р. виконала реалізацію урядової програми підтримки будівельної галузі та забезпеченню житлом окремих громадян України згідно наступного на 97,6 %.

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України № 832 від 05.08.2009 р. «Питання забезпечення житлом окремих категорій громадян, які відповідно до законодавства потребують поліпшення житлових умов», ДІУ уклала угод по придбанню 5508 квартир в 174 об’єктах готового та незавершеного будівництв на загальну суму 1, 477 млрд.

Так, станом на 25.12.2009 року (кінець дня):

1.Знаходяться на балансі ДІУ 3812 квартир на загальну суму 1,047 млрд.грн. по 137 об’єктам завершеного та незавершеного будівництва та передаються відповідно до затверджених списків розподілу житла до головних розпорядників бюджетних коштів та органів самоврядування.

2.ДІУ сумісно з Мінрегіонбудом завершує процес оформлення та прийняття на баланс 1810 квартир на загальну суму 0,482 млрд. грн. по 39 об’єктам незавершеного будівництва у зв’язку із здачею їх в експлуатацію в період з 21.12.09 по 25.12.09 р. (включно). Зазначені квартири мають бути найближчим часом розподілені Координаційною радою.

З початку реалізації урядової програми, на засіданнях Координаційної ради було розглянуто списки громадян, яким надаються квартири та розподілено 1 717 квартир (30% від кількості квартир придбаних ДІУ) між працівниками Міністерства з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства оборони, Державної прикордонної служби, Державного департаменту з питань виконання покарань, Служби безпеки, Генеральної прокуратури України та місцевим органам влади для надання квартир черговикам та пільговикам, що стали на квартирний облік до 01.01.09 року.

Також, відповідно до Статуту, ДІУ також здійснила фінансування придбання 114 готових квартир (у м. Боярка та м. Кагарлик) на загальну суму у розмірі 52,015 млн. грн., які були передані працівникам МВС України (м. Боярка) та розподілені Координаційною радою відповідно до порядку, затвердженому КМУ.

Реалізація зазначеної урядової програми означатиме не лише те, що 5508 сімей отримають житло. Соціальний ефект від реалізації цієї програми Уряду України полягає також в тому, що ще приблизно 20 тисяч квартир будуть добудовані, завдяки підтримці будівельної галузі в регіонах.

Державна іпотечна установа вкрай здивована такими випадами Секретаріату Президента України та намаганнями в якийсь спосіб знівелювати важливість програми забезпечення житлом громадян. Адже, слід взяти до уваги надзвичайно складні умови її реалізації, стислість строків, та вкрай несприятливі погодні умови, що є суттєвими перешкодами в будівництві житла, де пріоритетними виступають якість робіт та дотримання норм безпеки. І незважаючи на всі ці обставини сотні громадян України отримали житло своєчасно.

Водночас, не можна звернути увагу на те, що саме Президент України виступив для чиновників в регіонах прикладом створення штучних перешкод для громадян в отриманні доступного житла.

Адже саме Указом Президента України від 22 липня 2009 року N 565 «Про зупинення дії постанови Кабінету Міністрів України від 17 червня 2009 року N 684 та положення постанови Кабінету Міністрів України від 3 серпня 2006 року N 1094» зупинено дію постанови Кабінету Міністрів України від 17 червня 2009 року N 684 «Про заходи із забезпечення житлом окремих категорій громадян, які відповідно до законодавства мають право на його отримання» та останнього абзацу пункту 4 Порядку надання державних гарантій за зобов'язаннями Державної іпотечної установи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 серпня 2006 року N 1094 (зі змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2009 року N 684). А Указом Президента України від 20 листопада 2009 року N 949 «Про зупинення дії постанови Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2009 року N 1068» зупинено дію постанови Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2009 року N 1068 «Про збільшення статутного капіталу Державної іпотечної установи та внесення змін до її Статуту».

Набрання чинності цими Указами Президента стало на заваді своєчасній реалізації урядової програми із забезпечення житлом громадян. Тим не менше, Державна іпотечна установа за підтримки Уряду знайшла спосіб не допустити зриву програми. Однак, слід зауважити, заходи із її реалізації були профінансовані за рахунок коштів, залучених ДІУ, в результаті успішної господарської діяльності, а не за рахунок Державного бюджету.

Насамкінець, Державна іпотечна установа закликає державних службовців Секретаріату Президента України не забувати про важливість забезпечення права громадян на власне житло та відійти від штучно нав’язаної ідеї шкідливості таких програм. Адже, завдяки реалізації вказаної програми, не важливо, хто є її ініціатором, тисячі громадян України таки отримають власне, якісне житло.

У цей передсвятковий час, закликаємо віднайти в собі людяність та не чинити перешкод добросовісній праці людей, що будують таке потрібне житло для громадян, що потребують особливої опіки держави, а зосередитися на подоланні викликів світової фінансової кризи, та забезпечення реалізації положень Конституції України.

Переглянути всі 0      Написати коментар
ПО ТЕМІ

ПОПУЛЯРНІ
В ПР почали інформподготовку до відмови Януковича від коаліційного уряду
ОСТАННІ НОВИНИ
У Мінагрополітики заявляють, що Присяжнюк щодо змін державного устрою не висловлювався - 18:35
У Парижі 16 лютого пройде Артмайдан - 17:45
Швеція випала з десятки найбільших інвесторів в Україну - 17:29
Міліція вночі шукала вибухівку на залізничних вокзалах Києва - 17:14
Hyundai можуть повернути ще в лютому - 16:59
В ПР кажуть, що Яценюк втратив свій шанс стати прем'єром - 16:28
УДАР запропонував свій проект змін до Конституції? - 16:13
Кернес виписав собі премію за роботу в січні - 15:57
Fitch знизило рейтинг "Укрзалізниці" - 15:41
ОСТАННI В РОЗДIЛI
За грудень – січень користувачів SINOPTIK.ua стало на дві третини більше
Денна аудиторія SINOPTIK.ua за два місяці збільшилась на дві третини. Сьогодні кожен сьомий український інтернет-користувач дізнається погоду на цьому ресурсі
14 лютого, 15:31 -
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ОБГОВОРЕННЯ
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ
В ПР почали інформподготовку до відмови Януковича від коаліційного уряду
Суд виправдав Попова та Сівковича

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.