Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

На кінофестивалі "Молодість" у Києві покажуть десять претендентів на "Оскар"



11 жовтня 2013, 09:08
Дзеркало тижня



Написати коментар 0
Версія для друку 

В рамках міжнародного кінофестивалю "Молодість", який пройде в Києві 19-27 жовтня, покажуть десять фільмів, номінованих на премію Американської кіноакадемії "Оскар".

Як зазначається у повідомленні організаторів фестивалю, спеціальною подією "Молодості" стане новий фільм Алекса ван Вармердама "Боргман", який в цьому році боровся за "Золоту пальмову гілку" в Каннах. "Боргмана" висунули на "Оскар" від Нідерландів. Виконавець головної ролі Ян Бейвут приїде на "Молодість", щоб особисто представити фільм.

У програмі "Фестиваль фестивалів" покажуть фільм "Розірване коло" Фелікса Ван Гроенгинена. Фільм отримав на МКФ Трайбека приз за кращий сценарій і дві нагороди на Берлінале. Стрічка - номінант на "Оскар" від Бельгії.

Фільм "Григри" Магамата-Салі Гаруна представлений в програмі фестивалю French connection. Стрічку висунули на "Оскар" від республіки Чад. В основі історії чорношкірого хлопця з паралізованою ногою, що мріє стати танцюристом, лежать реальні події. Головну роль виконав непрофесійний актор Сулейман Демеі, який після прем'єри в Каннах став улюбленцем кінокритиків.

Від Ірану на "Оскар" висунули фільм "Минуле" Асгар Фаргаді. Стрічка із зіркою "Артиста" Береніс Бежо в головній ролі боровся за "Золоту пальмову гілку" Каннського фестивалю та отримав дві нагороди: приз екуменічного журі та приз за кращу жіночу роль (Береніс Бежо). Стрічку також показали на МКФ в Торонто.

Програма нового німецького кіно German Wave також має претендента на премію Американської кіноакадемії. Фільм Георга Маасу "Два життя" - номінант від Німеччини.

Переможець Берлінале і володар "Золотого ведмедя", фільм "Поза дитини" Калина Петера Нетцера - номінант на "Оскар" від Румунії. Це фільм про заможну пані з Бухареста зі зв'язками в впливових колах, чий 34-річний син стає учасником смертельної аварії.

Ще одного героя "Фестивалю фестивалів", фільм "Мій пес Кілер" Заходи Форнай номінували на престижну кінопремію від Словаччини. Фільм Форнай в цьому році отримав "Тигра" Роттердамського МКФ.

"Іло Іло" Ентоні Чена, учасник повнометражного конкурсу "Молодості", - висуванець на премію Американської кіноакадемії від Сінгапуру. Режисер приїде до Києва, щоб представити свій фільм особисто.

Висуванець на "Оскар" в "Скандинавській панорамі" - стрічка "Поїсти, поспати, померти" Габріели Піхлер. Фільм отримав приз глядацьких симпатій на Тижні критики у Венеції.

43-я "Молодість" відкриється ще одним номінантом. Польща висунула останню роботу Анджея Вайди "Валенса. Чоловік надії" на здобуття премії Американської академії. "Валенса" - стрічка про екс-президента Польщі, володаря Нобелівської премії миру Леха Валенсу. Прем'єра фільму відбулася на Венеціанському кінофестивалі.

Переглянути всі 0      Написати коментар
ПО ТЕМІ

ПОПУЛЯРНІ
ОСТАННІ НОВИНИ
Росія ввела санкції проти Канади - 17:14
"Черкаси" чекають на "жорсткий" штурм через їхню нахабність. Генічеськ брали "силою" - 16:20
Україна відкликала свого посла з Білорусі - 14:41
Росіяни затопили ще один катер, аби не випустили українські судна - 14:07
Турчинов доручив продати майно ДУСі - 13:50
Сім'ї українських військових не випускають із Криму - 13:34
Ставицького оголосили у розшук - 13:10
В Феодосії викрали двох керівників морпіхів - 13:06
Аксьонов погрожує Києву "бумерангом" - 12:50
"Черкасам" вдалося відбити штурм - 12:27
ОСТАННI В РОЗДIЛI
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ОБГОВОРЕННЯ
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ
ЄС готується до екстрених санкцій за ескалацію насильства в Україні

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.