Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

Топ-10 кращих різдвяник ярмарків Європи: куди гайнути за подарунками

11 грудня 2013, 06:22

Написати коментар 0      Версія для друку 

Різдвяні ярмарки з усім їх різноманіттям дарують відчуття свята ще задовго до його настання. Пропонуємо вам відвідати найбільш барвисті зимові ярмарки Європи.

Столицею різдвяних ярмарків вважається столиця Німеччини Берлін. Напередодні свят тут працює близько 50 ярмарків, а найпопулярнішим є ярмарок, розташований на Kaiser Wilhelm Gedдchtniskirche. Тут щороку подарунки і суверніри купує близько 4 млн осіб.

Щорічний ярмарок функціонує також у Шарлоттенбурзі. Всього за кілька років цей базар став одним з найпопулярніших в Німеччині. Тут торгують більше місяця і придбати можна святкові сувеніри і предмети декоративно-прикладного мистецтва, смажені каштани, глінтвейн, а також гастрономічні спеціалітети регіону.

Ще один німецький різдвяний супер-ярмарок проходить у Кельні. Він розташований біля Кельнського собору і щороку збирає майже 2 млн відвідувачів. Тут можна поспостерігати за роботою ремісників, випити оригінальний різдвяний глінтвейн зі святково прикрашеної чашки або ж вибрати подарунки собі та близьким, наприклад різні набори солодощів або місцеві делікатеси.

На весь світ прославився різдвяний ярмарок Норнберга. Він вважається найстарішим у Німеччині. За розмахом гулянь Нюрнберг навіть удостоївся звання «столиці Різдва». Ярмарок проводиться на головній площі міста, яка прикрашається блискучими іграшками та павутинням мерехтливих гірлянд і скляних бурульок. У тимчасових магазинчиках продається солодкий мигдаль, знамениті смажені нюрнберзькі ковбаски, пряники і гарячий глінтвейн.

Однією з найоригінальніших є Брюссельський різдвяний ярмарок. Він простягається майже на два кілометри вулицями міста від Grand Place до Place Sainte -Catherine, де починають свою роботу більше 200 різдвяних кіосків, а в самому центрі відкривається каток і встановлюється колесо огляду. Грають духові оркестри, показуються вистави, проходять виставки льодових скульптур. Продається місцевий шоколад і цукерки, мідії, картопля -фрі, бельгійські вафлі і навіть пиво.

Не тільки бельгійці, а ще й туристи дуже люблять ярмарок у Брюгге, головною визначною пам'яткою якого є величезний каток на головній площі міста.

А найбільшим і найкрасивішим різдвяним ярмарком вважається Christmas Market у Відні, який щороку відкривається на площі перед мерією і є одним з найстаріших і найбільш відвідуваних різдвяних ринків у Європі. Віденський ярмарок дає можливість зануритися в фантастичну атмосферу улюбленого всіма свята і задовго до його настання перейнятися духом світлого Різдва.

Тут можна не тільки спробувати різні солодощі та купити різдвяні подарунки, а й взяти участь у різних конкурсах або просто послухати хорові колективи.

Концертами хорової музики славиться також різдвяний ярмарок у Празі. Сюди приїжджають виступати колективи з усього світу. Сюди приходять купити подарунки, випити глінтвейн з медом і покуштувати цукровий хліб, приготовлений у печі на вогні. А ближче до вечора туристи стікаються до Староміської площі, щоб побачити, як сотнями мерехтливих вогнів запалюється різдвяна ялинка.

Столиця Естонії Таллінн є місцем проведення одного з найстаріших різдвяних ярмарків у Європі. Якщо вірити історикам, то саме в Таллінні була заснована традиція виставляти велику різдвяну ялинку на центральній площі міста. Перша згадка про різдвяну ялинку, встановлену в центрі міста датується 1441 роком. Різдвяний базар відкривається на Ратушній площі - одній з найкраще збережених середньовічних міських площ у світі, яка входить до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. На місцевому святковому ярмарку можна купити оригінальні сувеніри ручної роботи, спробувати різні страви естонської кухні, наприклад, знамениту кров'яну ковбасу з кислою капустою і, звичайно ж, пряники.

Одним з кращих різдвяних ярмарків може похвалитися Барселона. Ярмарок тут проводиться вже більше 200 років і місцеві жителі дбайливо зберігають і шанують культурні традиції своїх предків.

Обозреватель

Переглянути всі 0      Написати коментар
ОСТАННІ В РОЗДІЛІ
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ВАЖЛИВО
Усі протестувальники звільнені з-під варти - 14:11
Меркель зустрінеться з Кличком та Яценюком - 13:54
На Майдані назвали провокацією вимоги прокурора Києва - 13:24
Лідери фракцій Ради не змогли погодити зміни до Конституції
- 13:09
Міліція заявляє, що частина активістів, який вважають зниклими, перебуває під вартою - 12:52
Яценюк попереджає про можливу ескалацію конфлікту - 12:36
Росія заявляє про готовність бути посередником між українською владою та опозицією - 11:49
Долар продовжує рости - 11:04
Ультрас оголосили перемир`я на невизначений термін - 16:35
Прокурор Києва оголосив перелік вулиць та будівель, звільнити які вимагають у активістів - 15:46
ОБГОВОРЕННЯ
ПО ТЕМІ

ПОПУЛЯРНІ
В ПР почали інформподготовку до відмови Януковича від коаліційного уряду
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ
ПОЛІТИКА
В ПР почали інформподготовку до відмови Януковича від коаліційного уряду
У Партії регіонів почали інформподготовку до відмови президента від ідеї створення технічного уряду.
14 лютого, 11:08 - Українська правда
ПОЛІТИКА
Суд виправдав Попова та Сівковича
Печерський райсуд Києва зняв звинувачення з екс-голови КМДА Олександра Попова і екс-заступника голови РНБО Володимира Сівковича у справі про розгін майдану.
12 лютого, 11:04 -

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.