Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

Блакитноока блондинка - «нове обличчя» ісламського тероризму

18 березня 2010, 04:58

Написати коментар 0      Версія для друку 

У США судять 46-річну жінку, яка стала символом «нового обличчя» ісламського тероризму.

Американку на ім'я Колін Лароуз звинувачують у підготовці терактів, зв'язках з ісламськими екстремістами і підготовці вбивства скандального шведського карикатуриста, який у 2007 році зобразив собаку з головою пророка Мохаммеда. Спецслужби США хапаються за голову - цей випадок розвіяв всі стереотипи про те, що терориста можна визначити за зовнішністю. Спільниками терористів сьогодні стають не якісь там психи, емігранти або релігійні фанатики-мусульмани, а самі американці, в зовнішності яких немає взагалі нічого «підозрілого», пише Газета по -киевски.

Історія життя Колін Лароуз на перший погляд досить банальна. Народилася в штаті Мічиган, а пізніше, будучи ще дитиною, переїхала до Техасу, покинула середню школу і в 16 років вискочила заміж за чоловіка вдвічі старшого за неї. Шлюб тривав недовго, і вже через кілька років Лароуз вийшла заміжт за другого чоловіка. Періодично у Колін виникали проблеми з поліцією - її заарештовували то за фальсифікацію банківських чеків, то за п'яні витівки і водіння в нетверезому стані. У 2005 році вона зійшлася з якимось Куртом Горманом, президентом компанії, що поставляє компоненти для систем зв'язку, і взагалі стала зразковою цивільною дружиною. Жили в містечку Пеннсбург, поблизу Філадельфії. Поки чоловік займався справами, Колін доглядала за його старим батьком. Ні чоловік, ні сусіди ні за що б не повірили в те, що вона паралельно вербує в інтернеті терористів-смертників і допомагає ісламістам організовувати теракти в Європі та Азії.

Лароуз з головою поринула у релігію, прийняла іслам і змінила ім'я, ставши Фатімою. Під псевдонімом «Джихад Джейн» вона реєструвалася на сервісі YouTube і викладала туди свої звернення із закликом допомогти «багатостраждальним братам-мусульманам», організовувала збір грошей для екстремістів. На своїх сторінках в соціальних мережах «Фатіма» публікувала ролики ісламістів, на яких показувалося, як гинуть американські солдати в Іраку. Паралельно вона шукала людей (переважно жінок європейської зовнішності, у яких є можливість для поїздок до Європи «вести джихад») і заявляла, що сама готова стати шахідкою.

У серпні 2008-го Лароуз попрямувала до Швеції. Американка мала приєднатися до групи терористів, пройти бойову підготовку і вбити шведського художника, який зобразив пророка Мохаммеда з тулубом собаки. За розрахунками терористів, завдяки своїй нордичній зовнішності Колін ні в кого б не викликала підозр і могла б запросто загубитися в натовпі. Крім того, в Європі вона планувала вийти заміж за одного з терористів. Перед весіллям Лароуз повернулася до Штатів, де й була заарештована. Якщо американку визнають винною, на неї чекає штраф у розмірі $ 1 млн і довічне ув'язнення.

Переглянути всі 0      Написати коментар
ОСТАННІ В РОЗДІЛІ
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ВАЖЛИВО
ОБГОВОРЕННЯ
ПО ТЕМІ

ПОПУЛЯРНІ
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.