Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

До кінця року водіїв очікує нове підвищення штрафів



22 листопада 2013, 07:36
Дело



Написати коментар 2
Версія для друку 

До кінця цього року крім підвищення штрафів за їзду в нетверезому вигляді в Україні можуть підвищити і інші штрафи для водіїв. Про це заявив начальник Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем ДАІ України Сергій Будник.

«Є законопроект Кабміну, який зараз допрацьовується, в ньому - підвищення штрафів за керування авто з несправностями, проїзд на червоне світло і розмови по мобільному за кермом, пошкодження зупинок і дорожніх знаків і їзду без ременя безпеки», - говорить Будник.

Також він зазначив, що водіння в нетверезому вигляді - одна з основних причин аварій з постраждалими та загиблими.

«Більше аварій - тільки через перевищення швидкості і порушень правил маневрування. За участю п'яних відбувається 7% всіх аварій в Україні», - говорить Будник.

За його словами, більшість п'яних водіїв даїшники зупиняють в п'ятницю ввечері, у вихідні та свята, при цьому велика частина з них - чоловіки.

«До речі, щоб визначити, чи пила людина, у нас є алкотестери, а от чи приймала вона наркотики, зараз визначаємо в медустановах. Але найближчим часом збираємося закупити в Німеччині наркотестери, які зможуть на місці по слині визначити наявність наркотичних речовин в організмі. Правда, ці тестери одноразові, тому їх потрібно багато, а вся проблема - у фінансуванні», - говорить Будник.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон, що збільшує штрафи за водіння в стані алкогольного та наркотичного сп'яніння. Згідно з документом, п'яні водії заплатять штраф 3400-5100 грн (зараз 2550-3400 грн). Якщо водій попався на такому ж порушенні вдруге, йому загрожує позбавлення водійських прав на 2-3 роки або арешт на 10-15 діб з оплатним або безоплатним вилученням авто (до цього арешт міг бути замінений громадськими роботами).

Експерти запевняють, що одного підвищення штрафів недостатньо - насамперед необхідно усунути корупцію на дорогах України, адже з підвищенням штрафів водії попросту будуть платити недобросовісним співробітникам ДАІ велику суму хабара.

укр 22.11.2013, 08:01
то есть грабежей и поборов от бандитов в форме с погонами
укр 22.11.2013, 07:58
не штрафов а поборов и грабежей от гайцев-бандитов
Переглянути всі 2      Написати коментар

ПОПУЛЯРНІ
ОСТАННІ НОВИНИ
ОСТАННI В РОЗДIЛI
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ОБГОВОРЕННЯ
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.