Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

Український авторинок обвалився майже на 50%



04 грудня 2013, 05:43
Дело



Написати коментар 0
Версія для друку 

У листопаді було продано і зареєстровано 19,28 тис. од. автотранспортної техніки. Це на 1,4% менше показника попереднього місяця і на 42% менше аналогічного показника минулого року. Про це повідомляє асоціація «Укравтопром».

Обсяги первинних продажів легкових автомобілів у листопаді були зафіксовані на позначці 15,6 тис. авто, що на 4% менше жовтневого показника і на 29% менше ніж роком раніше.

Частка нових легкових автомобілів в первинних продажах листопада склала майже 99% - 15,44 тис. машин. З таким результатом ринок нових легкових авто не дотягнув до жовтневого показника, розрив склав 4%. Від аналогічного результату минулого року український ринок нових легкових автомобілів відстав на 27%.

Продажі комерційної техніки в порівнянні з попереднім місяцем зросли на 10% (3,24 тис. машин проти 2,9 тис. машин), при цьому співвідношення листопада 2013 до листопада минулого року продемонструвало падіння в даному сегменті ринку більш ніж у три рази.

В основному таке падіння було сформовано зниженням продажів імпортної техніки, яка була в експлуатації, імпорт якої різко скоротився через впровадження в Україні екологічного податку на утилізацію знятих з експлуатації автотранспортних засобів. Якщо торік листопадовий обсяг продажів комерційних автомобілів, які були в експлуатації, склав 9,24 тис. машин, то в листопаді цього року близько 2 тис. машин (менше в 4,6 рази).

Зниження продажів сталося і в частині нових комерційно авто, однак масштаб падіння набагато менший - 1,23 тис.авто проти 1,75 тис. авто або на 30% менше показника минулого року.

Продажі автобусів закінчили місяць з результатом 430 од. (+32% до жовтня 2013 року і -25% до листопада 2013 року). З цієї кількості нових автобусів було продано 330 одиниць, а були в експлуатації - 100 автобусів. Таким чином, продажі нових автобусів продемонстрували зростання як по відношенню до попереднього місяця (+26%), так і в порівнянні з листопадом минулого року (+3%).

Реалізація імпортного секонд-хенду на первинному ринку автобусів зросла по відношенню до жовтня на 59%, але відносно аналогічного показника минулого року впала більш ніж на 60 відсотків.


ПОПУЛЯРНІ
ОСТАННІ НОВИНИ
ОСТАННI В РОЗДIЛI
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ОБГОВОРЕННЯ
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.