Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

Раді пропонують ввести кримінальну відповідальність за водіння напідпитку

27 грудня 2013, 07:45

Написати коментар 2      Версія для друку 

За водіння в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння можуть ввести кримінальну відповідальність. Відповідний законопроект № 3812 від 23 грудня 2013 зареєстрував у Верховній Раді народний депутат від ВО «Батьківщина» Геннадій Москаль. Зараз даний документ знаходиться на узгодженні в профільному комітеті Верховної Ради.

«В Україні щодня в аваріях гине до 20 осіб і близько сотні травмуються. Серед причин друге місце після перевищення швидкості займає управління автомобілем в нетверезому стані», - наводить невтішну статистику в пояснювальній записці Москаль.

В цілому депутат пропонує залишити адміністративну відповідальність за знаходження за кермом у стані легкого алкогольного, наркотичного та іншого сп'яніння (від 0,5 до 1,5 проміле алкоголю або аналогічний вміст наркотичних, психотропних речовин) і ввести кримінальну відповідальність за водіння автомобіля при середньому ступені, важкому і умовно-смертельному алкогольному сп'янінні і аналогічному стані наркотичного чи іншого сп'яніння.

«Наявність диференційованої системи, яка враховує ступінь і силу сп'яніння, необхідна для розумного, логічного і справедливого винесення покарання, адже загроза для суспільства різна», - зазначає Москаль.

При цьому відмова від проходження медичного огляду на стан сп'яніння депутат пропонує прирівняти до перебування особи в умовно-смертельному ступені алкогольного сп'яніння. А в разі ДТП з потерпілими або загиблими пропонується посилити міру кримінальної відповідальності п'яного водія, якщо ДТП відбулося внаслідок порушення ним правил дорожнього руху.

Крім цього, в законопроекті пропонується як крайній захід і виключно до п'яних водіїв застосовувати як додаткове покарання конфіскацію транспортного засобу. «Адже за статистикою, наприклад, в США від 50% до 75% водіїв, які позбулися прав через вживання алкоголю за кермом, продовжують керувати автомобілями без відповідних документів», - зазначив депутат.

У законопроекті депутат не уточнив, на скільки років слід відправляти до в'язниці водіїв за водіння в нетверезому вигляді.

За словами народного депутата від Партії регіонів Михайла Чечетова, парламентська більшість готова підтримати пропозицію Москаля, якщо «проект дійсно принесе користь».

У ДАІ уточнили, що для водіїв посилено відповідальність за керування транспортними засобами у нетверезому стані. За відповідне правопорушення передбачено штраф від 3,4 тис. до 5,95 тис. гривень або позбавлення права керування авто на строк від одного до двох років, або адміністративний арешт на строк від 7 до 10 діб. Для інших осіб - штраф від 3,4 тис. до 5,95 тис. гривень або адміністративний арешт на строк від 7 до 10 діб. Повторне протягом року вчинення такого порушення тягне за собою: для водіїв - позбавлення права керування транспортними засобами на строк від двох до трьох років з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого, або адмінарешт на строк від 10 до 15 діб з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого. Для інших осіб - адмінарешт на строк від 10 до 15 діб з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

Дело

Дмитрий 27.12.2013, 08:33
А я считаю что это - бреедддд. Пусть сначала гаевню почистят и пересажают ВСЕХ взяточников. В этом случае тюрьмы будут переполнены. Я считаю, чем больше штраф за нарушение тем ГАИ будут радостнее выходить на работу.
В Симферополе ночью из трезвого делают пьяным, а пьяного отпускают за бабло.
Вот когда закон будет для всех вот тогда будет порядок. Атак......
Серж 27.12.2013, 08:25
Хоть что то этот гоблин стоящее предложил! За особо тяжкие аварии пьяными водителями - расстрел!
Переглянути всі 2      Написати коментар
ОСТАННІ В РОЗДІЛІ
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ВАЖЛИВО
ОБГОВОРЕННЯ
ПО ТЕМІ

ПОПУЛЯРНІ
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.